vol.10_Maastricht

2009.10.27. 17:51

A hétvégén szabadságra mentem Maastrichtba. pár pajtival a nyelvtanfolyamról és egy lánynál aludtunk aki ott tanul. vasárnap meg együtt átmentünk Aachenbe, a Némethatáron túlra.

 

Kalandos volt már az indulás is, mert valami gond volt a sinekkel Hertogenbosch-nál ezért 3 átszállással 3 óra alatt érkeztünk meg. tettünk egy nagy kört maastrichtban, majd közösen spaghetti carbonarat föztünk. este pedig elmentünk egy nagyon különleges kocsmába. még honlapja is van, bár a képen jópár kilóval kevesebb a bácsi. hát igen az évek alatt meg kellett kostolni azt a sokféle helyi és házi söröket.

igen különleges volt, mert a tulaj humora olyan fanyar volt minta legkeserűbb söre az üzletben. a tulaj szolgált ki mindenkit, és nem lehetett egyszerűen csak 'heinekent' rendelni (sztem nem is volt neki ilyen mainstrem söre). megkérdezte hogy milyen ízt szeretsz édeset vagy keserűt, keserűt a szádban vagy a torkodban? és az alapján hozott valamit. midnenki mást kapott és tényleg olyan íze volt mint amit körbeíttunk. a legédesebb az áfonyából készült és olyan volt mint a szörp, de volt must ízű is. Meg egy amit XX-nek hívnak, ez az extra keserű. ja igen és az volt a szabály hogy a földimogyoró héját a földre kellett söpörni, mert ha nem akkor rádborítja a tulaj.

Az éjszaka sem telt el izgalmak nélkül, mert nem volt elég hogy a falak papírból voltak, és amikor a svéd lakótársak megérkeztek a röhögcsélésükre mindenki felébredt. hanem még az ébresztő órát is bállították, csak mikor már ötödszörre ment végig az ébresztő, sikerült lemennem és kikapcsolni. a két svéd csaj feje mellett sikoltozott a telefon, de nem ébredtek fel rá. Reggel egy gezellich=gemütlich=kényelmes, kellemes palacsintás reggeli után kerekedtünk fel Aachen felé. A város nagyon különbözött a holland építészettől, pedig csak 1 órát buszoztunk el felé maastrichttól. a városháza egy kastélyra emlékeztetett és a dóm meg mindenhol ott volt egyszerre, olyan nagy volt. és a 'milyen kreativ aachen' helyi tévébe is bekerültünk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utrechtleuk.blog.hu/api/trackback/id/tr521479487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemblog 2009.10.27. 20:56:04

:) izgi lehetett. mi lesz a következő úti cél?
süti beállítások módosítása