A hétköznapok lassan kezdenek beállni és pl minden vasárnap estét azzal töltök, hogy a beadandómat írom. na ez pont nem a legjobb része a hétvégének. De szeptember utolsó hétvégéjén Zwolle-ban a lakótársakkal jó volt. Mivel hollandok a huisgenootjes=lakótársak, a hétvégén elég erős hollnad hatás alatt töltöttem. Megbeszéltünk gyakorlati dolgokat, meg játszottunk, mecsetben jártunk. jól telt. mindez pedig hollandul. ezért nekem különösen fárasztó volt. de sokat segített/tanultam hollandul.

De a legjobb része mégis a haza stoppolás=liften volt. pedig nem volt semmi különös történés közben. 4en indultunk de 2 csapatra oszlottunk, mert az azért sok. és mindketten ugyanolyan esélyekkel indultunk (minden csapatban egyfiú-egylány, egyholland-egynemholland), teszteltük ki ér haza. hát mondanom sem kell hogy mi nyertünk :) de persze ez ugye a szerecsén múlik. mégis jó volt a kész palacsintára=pannenkoeken hazaérni, mert persze a többiek már otthon (STAMHUIS a neve :) voltak.

 

 

 

Meg ami a meglapetés volt még, hogy itt is vannak ám turkálók=tweedehand. és egy jó pillanatban beszabetultunk és mivel minden olyan olcsó volt, hát vettünk egykét nemannyira hasznos dolgot. de legalább olcsó volt.... :)

A hétvégék meg nyugisak, leginkább tanulósak, néha filmesek, főzések. márha jönnek látogatósak :)  Mindent összevetve azt hiszem szeretek ebben a házban lakni. csak nagyon hideg van néha, ha erős a szél.

A bejegyzés trackback címe:

https://utrechtleuk.blog.hu/api/trackback/id/tr441415811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása