látogatóimnak szeretettel

2009.09.10. 01:42

Már most hiányzik Budapest és az életem Budapesten és a soksok ismertős, barát, rokon és üzletfél!!!! Mi lesz ezek után????

Csak reménykedem, hogy lesz sok látogatóm :)

Az második csapat jövő héten jön :)  ezért irogattam ide néhány praktikus dolgot.meg sok szép fotót :)


Amit sztem nem szabad kihagyni -persze Utrecht után - az Den Haag és Scheveningen, a tengerparttal.
És aki Belgiumra is tervez, ott Brugge és Gent a legszebb város, legalábbis a Falamand részen.  De Amsterdam is 25 percre van innen vonattal ,egészen közel (bár az nem annyira jó hely mint Utrecht :)


Itt lehet a vonatot keresni. Elég áttekinthető,de nem nagyon szükséges, mert minden 20percben indul vonat bármerre mész. Utrecht egy nagy közlekedési csomópont.
http://ns.nl/cs/Satellite/travellers
Ami ajánlott hogy legyen olyan bankkártyátok amivel lehet itt fizetni, mert a vonatjegy autómaták többnyire kártyával működnek. készpénzzel csak sorban állással egybekötve lehet. ja és nekem van ilyen 40%os kártyám, szóval ha velem utaztok akkor ti is olcsóbban, vagy sztem kölcsön is tudom adni. Ezzel a kártyával Amsterdam 8 euró oda-vissza egy nap. és csak 25 perc. közel van. és van éjszakai vonat is :P


Az időjárás meg hát.... nem túl hideg, de szeles, néha esős, a nap minden második nap dugja csak elő az orrát. hát ősz...
itt le tudod csekkolni, és indulás előtt érdemes is ha nem akarsz a bicajon megázni :) http://www.buienradar.nl/


A sör 2-3 euro között van. kv az attől függ. diák helyen találsz 1 euro alatt, egyébként 2 euroért már lehet finom tejeskávét kapni. A döner, sültkrumpli az utcán 3-4 euro. Nálam lehet főzni is, szóval olcsón ki lehet jönni.

Több bkv társaság is van, ami zavaró lehet. hozzám a 8, busz jön legegyszerűbben. Sleesweijk megállóban kell leszállni. A tömegközlekedésre "strippenkaart" kell, ezen csíkokat kell lukasztani. a pályaudvartól ide asszem 2 csík, az kb 1 euro. Egy strippenkaartot 15 csíkkal, 7,40 euroért adnak. újságosnál veszél,mert a buszon drágább.

A címem 3524 zv Utercht, Walcheren 62. ahová minden kedves érdeklődőt szívesen látok :)

pussz Virág

11.09.2009. Utrecht, minden erasmus ajánlásával a legjobb hely

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utrechtleuk.blog.hu/api/trackback/id/tr881372312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása