Végre vége a tanulásnak. beadandók letudva. olyan mintha egy óriási vizsgaidőszakot zárnánk le és hétfőn máris kezdődik a következő. fárasztó folyton tanulni, be kell vallani. és igen, kényelmesebb az otthoni rendszer, ahol két nap alatt bemagolod a könyvet és egy óra alatt elfelejted, csak nem annyira hatékony.

A második blokkban is két tárgyam lesz. Az egyik egy "újnak" mondható tudomány, vagy mi. "Cultural Studies: an Introduction". Elléggé tudományközi hogy ne lehessen meghatározni, hogy mi is ez, egy újfajta örvözete a társadalom eddigi megismérási módjainak. A másik "Multiculural society" ahol német, francia holland és scájci esettanumányokat fogunk feldolgozni. Arról hogy a nemzeti és etnikai kisebbségeknek hol a helyük, milyen szabályozások érvényesek a muszlimokra és hogy mit gondol erről a többségi társadalom. És ehhez kapcsolódik majd a szakdogatémám is. A hét nagy előrelépése volt hogy most kellett véglegesíteni a szakdoga témáját és a konzulenst (ÖrkényAntal).

szakdoga téma: A nemzeti identitás kognitív, szimbolikus és politikai tartalma(esettanulmány egy kiválasztott ország esetében, ISSP nemzeti identitás modul elemzésével összekapcsolva)

A  hétvége egyébként 3 dologgal volt teli Utrechtben: filmfestival, bulik berlinért, buli a vizsgák vége miatt. Ilyen körülmények között természetesen a hét nagy részét és a hétvégét a lustiálkodásnak és a bulizásnak szenteltük az international pajtikkal. A szobatársak nagyrésze haza ment, még a német srác is.

Csütörtökön drum'n'bass buliban voltunk az ACU-ban, ami az azon kevés helyek közül ami alternatívnak számít itt. Foglaltház=gekraakt volt valamikor. Pénteken spanyolok főztek ránk kuszkuszt meg humusz, csak hogy autentukus legyen. Aztán szombaton önkénteskedtem a Holland Animációs Filmfesztiválon, mert itt az a módi, hogy bárni jelentkezhet és nem csak a képzős vagy filmes protekciós diákok dolgozhatnak egyegy fesztiválon. Jegyszedő voltam ezért egy csomó rövidfilmet megnéztemhettem ingyen. és még vacsorajegyet is kaptam egy étterembe :)

amiket láttam legjobb animációs filmek:

PISSING IN THE GRASS https://www.youtube.com/watch?v=_K8l0J9vino

L'HOMME Á LA GORDINI https://www.youtube.com/watch?v=zvRxv5oc3a0

THE ROYAL NIGHTMARE https://www.youtube.com/watch?v=e1vHK7x_tMk

de ez is ott volt :) https://www.youtube.com/watch?v=NYqaX3QYXZs&feature=fvst  

A szombat éjszakát megtöltötték bulik, a számát sem tudom mennyi meghívás volt. Persze minden diák a vizsgákat ünnepelte. Végülis a polska rootz partyban kötöttünk ki a lengyel, osztrák barátnéimmal, meg két spanyollal. A lengyel csajszi még hajnali háromkor is majdkibújt a bőréből annyira élvezte. A buli valahol a város északi végén volt egy raktárszerűségben, nem votl egyszerű megtalálni. De ez volt a Best Party Ever In Utrecht. a zene kifogástalan volt annak ellenére hogy az asion dub fundation-ot állítólag épp otton hagyta a dj. De volt cserébe NOHA :))))))))))))))

És persze ne feledkezzünk meg a berlin fal leomlásáról. november 9-ről. Most váltott pont az órán hétfőre. szép emlékezést!

A bejegyzés trackback címe:

https://utrechtleuk.blog.hu/api/trackback/id/tr881510479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása